Pogledajte snježnu oluju u Austriji: Kuće i automobili zatrpani snijegom

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snježnu oluju u Austriji: Kuće i automobili zatrpani snijegom

Hladan i vlažan polarni zrak zahvatio je velik dio Evrope, uzrokujući drastičan pad temperatura, koje su na mnogim mjestima spale ispod 10 stepeni.

U austrijskim Alpama, konkretno iz Obertaurna, snijeg neprekidno pada od jučer, a visina snježnog pokrivača na pojedinim lokacijama dostigla je impresivnih 80 centimetara.

Na društvenim mrežama pojavili su se zapanjujući snimci iz istočnih Alpa gdje je snijeg gotovo potpuno prekrio kuće, dosegnuvši visinu do struka. Automobili su potpuno zatrpani snijegom, što stvara spektakularan, ali i izazovan prizor.

Važno saopćenje iz sarajevskog Vodovoda: Mijenja se termin u kojem se smanjuje pritisak vode

Snijeg je prvotno počeo padati na visinama od 1.500 metara, ali se granica snježnih padavina brzo spustila na 1.100 metara. U večernjim satima, snijeg je počeo padati već na 900 metara, a lokalno i na 700 metara nadmorske visine, prekrivajući alpske gradove bez prestanka.

Hladni front koji je stigao u petak donio je rekordno niske temperature za ovo doba godine u Švicarskoj, što je rezultiralo zatvaranjem planinskih prevoja. Prema najnovijoj prognozi, očekuje se da će tokom večeri napadati još između pet i 15 centimetara snijega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak