Pogledajte reakciju djevojke nakon što joj se prijateljica zbunila pred kamerom

Radiosarajevo.ba
Pogledajte reakciju djevojke nakon što joj se prijateljica zbunila pred kamerom

Srećko Matić, novinar Deutsche Wellea na svom Twitter profilu podijelio je izjavu jedne djevojčice porijeklom iz BiH za tu TV kuću. Govorila je o prošlosedmičnom napadu u njemačkom gradu Hanau, u kojem je stradao i državljanin BiH HamzaKurtović. 

Podsjetimo, u stravičnom masakru, koji je počinio Tobias R,ubijeno je desetoro ljudi, a pet osoba je teško povrijeđeno. Tužilaštvo je ovaj čin okarakterisalo kao teroristički. Ubica pripada desničarskom pokretu, odnosno neonacistima.

Na snimku, djevojčica govori o tome kako je tužna zbopg rasizma i terorizma u Njemačkoj, a u jednom momentu, zbuni se pred kamerom, nakon čega je njena tamnoputa prijateljica zagrli u znak podrške. 

"A. i sama potječe iz BiH, iz Mostara. Poznavala je ubijenog Hamzu Kurtovića. Na mjesto zločina je došla sa školom, s nastavnikom su prije intervjua razgovarali o fašizmu. Pogledajte reakciju prijateljice desno kad A. više ne može pričati. Upravo to rasisti žele uništiti, naveo je Matić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak