Pogledajte kako izgleda čovjek koji je bio dvije godine u ruskom zatočeništvu

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda čovjek koji je bio dvije godine u ruskom zatočeništvu

Roman Goriljk danas izgleda poput kostura. Rebra i ključne kosti strše, trbuh mu je udubljen, ispod blijede kože jasno mu se vide zglobovi ramena i kuka. 

Čini se da je Goriljkova ekstremna mršavost rezultat dvije godine koje je proveo u ruskom zarobljeništvu. Bivšeg čuvara kontrolne tačke u nuklearnoj elektrani Černobil u sjevernoj Ukrajini uhapsile su ruske trupe u martu 2022. godine, nedugo nakon što je Moskva pokrenula rat.

U petak, 31 maja je napokon oslobođen, zajedno s još 74 Ukrajinca razmijenjena za 75 ruskih ratnih zarobljenika.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

Ukrajinske vlasti objavile su u sriejdu, 5. juna nekoliko fotografija Goriljka (40) kako bi pokazale danak za koji kažu da ga je uzelo rusko zarobljeništvo, prenosi CNN.

"Stanje ukrajinskih ratnih zarobljenika izaziva užas i asocira na najmračnije stranice ljudske povijesti - nacističke koncentracijske logore smrti", objavio je Koordinacijski stožer za postupanje s ratnim zarobljenicima, tijelo ukrajinske vlade, na Telegramu uz fotografije.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da su se zatvorenici vratili u Ukrajinu u užasnom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak