Ovo je Florida. Kadrovi koji pristižu ne mogu se opisati...

3
Radiosarajevo.ba
Ovo je Florida. Kadrovi koji pristižu ne mogu se opisati...

Uragan Milton stigao je na Floridu, a iz minute u minutu stižu strašne snimke oluje pete kategorije koja u ovom trenutku pustoši treću najmnogoljudniju američku saveznu državu.

Prema posljednjim podacima više od 600 hiljada domova na Floridi je bez struje. Hitne službe su prestale s radom, a vatrogasne i policijke jedinice reagirat će, kako tvrde, čim bude sigurno, piše Jutarnji list.

Uragan je na Floridu došao oko 20.30 sati po lokalnom vremenu, blizu Siesta Key, južno od Tampe, s maksimalnom brzinom vjetra od oko 200 kilometara na sat, izvijestio je CNN.

Na SoMo Borac konferenciji saznajte kako Microsoft, Bloomberg Adria i Hutter Consult AG koriste AI

Prema izvještaju CNN-a, više od dva miliona ljudi ostalo je bez struje, a očekuje se da će se broj prekida struje povećavati dok uragan Milton prolazi državom. 

Najveći problemi s električnom energijom zabilježeni su u okrugu Sarasota.

Izdato je značajno upozorenje na bujične poplave koje predstavljaju ozbiljnu opasnost za gotovo dva miliona ljudi, uključujući područja Tampu, St. Petersburg i Clearwater.

Reporteri CNN-a javljaju da u Tampi sistemi za odvodnju počinju prelijevati, dok su udari vjetra toliko jaki da tresu zgrade i prozore.

Guverner Floride Ron DeSantis izvijestio je da je najmanje 19 tornada potvrđeno na Floridi, a izdano je 116 upozorenja na tornada dok je Milton bio na obali kao uragan 3. kategorije u blizini okruga Sarasota.

Država je osigurala generatore za skloništa, postavila zalihe goriva, a patrole na autocestama prate kamione s gorivom do benzinskih postaja kada se luke ponovno otvore.

DeSantis je također istaknuo da je Ministarstvo prometa spremno s 156 inspektora mostova i više od 1000 generatora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak