Otrovni pauk više puta ugrizao ženu u SAD-u: Posljedice su ozbiljne

0
Radiosarajevo.ba
Otrovni pauk više puta ugrizao ženu u SAD-u: Posljedice su ozbiljne

Žena iz Georgije u SAD-u početkom mjeseca završila je u bolnici nakon što je pretrpjela više ugriza otrovnog smeđeg pauka samotnjaka (Loxosceles reclusa). Jessica Rogue (44) na opake pauke naletjela je čisteći šupu u dvorištu kuće. Dok je mela pod prekriven komadima mreže, odjednom je osjetila ugrize.

"Na meni su bili pauci. Odmah sam osjetila nešto na licu, pored oka. Osjetila sam da me nešto ugrizlo" ispričala je za Atlanta News First. Incident se dogodio 1. jula, a manje od 24 sata nakon ugriza, Jessica je hitno odvezena u bolnicu. Lice, ruke i grlo potpuno su joj natekli. "Toliko sam puta ugrizena, nisam imala pojma, mislila sam da nema šanse da su mi to napravili pauci. Sada znam da smeđi samotnjak to može" dodala je Jessica, samohrana majka tri djevojčice.

Smeđi pauk samotnjak jedna je od tri otrovne vrste pauka u SAD-u, a može ga se naći i u regionu gdje je jedini otrovni pauk uz crnu udovicu. Može ga se identificirati po tamnosmeđoj oznaci na zatku čiji oblik podsjeća na violinu. Njegov ugriz može biti smrtonosan a simptomi su:

Tragedija u Olimpijskom selu: Trener preminuo od srčanog udara

  • Crvenilo, oteklina ili žulj na mjestu ugriza
  • Osjećaj žarenja oko ugriza koji se pojavljuje unutar sat vremena
  • Osip na bilo kojem dijelu tijela koji izgleda kao puno malih, ravnih, ljubičastih i crvenih tačkica

"Jako sam zabrinuta za oko. Stvarno me boli, ne znam što će se s njim dogoditi" otkrila je Jessica za koju su prijatelji pokrenuli kampanju na stranici GoFundMe. Tamo su naveli da Jessica ima smanjenu mobilnost i trnce u ruci i stopalu, a doktori nisu sigurni hoće li se ti simptomi povući ili će ostati dio njenog života. Novac skupljaju za nju i njene kćeri jer Jessica ne može raditi.

Prije sedmicu dana Jessica je puštena iz bolnice, a njeni prijatelji su objavili novosti o njenom stanju. Pišu da su joj se otoci na licu značajno smanjili, a zamijenio ih je bolni osip koji je i svrbi. Njene ruke, vrat i prsa prekriveni su istim osipom, a mjesta ugriza pretvorila su se u žuljeve. Još uvijek ima probleme s desnim okom zbog kojeg će vjerovatno morati posjetiti specijalista, piše Večernji List.

Ako želite da vidite kako izgledaju posljedice ugriza, idite na stranicu GoFundMe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak