Osumnjičenik za nestanak Maddie šokirao poznanike: Dijete je sada mrtvo…

Radiosarajevo.ba

Tri sedmice nakon nestanka tada trogodišnje Britanke Madeleine McCann svjedok je prijavio policiji kako ju je vidio da ulazi u Volkswagen kombi nalik vozilu koje posjeduje glavni osumnjičeni za njezin nestanak, ali nadležna portugalska policija nije poduzela ništa u vezi s tim tragom.

Britanski Sun optužuje portugalsku policiju da nije pravobitno i dovoljno temeljito istraživala tragove, portugalska policija tvrdi da je osumnjičeni nevin, a njemačka policija bori se s vremenom jer sumnjivcu istječe kazna i uskoro bi se mogao naći na slobodi, piše Jutarnji.

Više od 400 novih informacija

Njemačke vlasti prošlu su srijedu objavile da imaju novog osumnjičenika u slučaju Madeleine McCann koja je nestala 2007. godine u Portugalu.

Trag o Maddie vodio i do Međugorja

Netflixov dokumentarac “Nestanak Madeleine McCann” (The disappearance of Madeleine McCann”), koji se emitira od 15. marta, pogledalo je na desetine miliona ljudi u svijetu, a u “epizodnoj ulozi” pojavljuju se i 24sata, kada se spominje potraga malene Engleskinje u Bosni i Hercegovini, u Međugorju. 

Nezadovoljni radom portugalske policije, otac i majka su unajmili privatne istražitelje i oni su otkrili važne detalje koji su promaknuli Portugalcima.

U cijeloj priči se ističe situacija u BiH. Irski hodočasnik je bio u Međugorju i tvrdio da je tamo vidio plavokosu djevojčicu frapantno nalik na Maddie.

"Među vjernicima sam uočio djevojčicu koja se svađala s muškarcem i ženom. Prišao sam im, no muškarac je stavio djevojčici ruku preko usta i ugurao je na silu u Golf. Prilično sam siguran da to dijete nije njihovo. Zapisao sam registraciju, " rekao je Irac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak