Oglasio se i prijatelj Milorada Dodika iz Bjelorusije: ‘I nas Ukrajinci napadaju!‘

2
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i prijatelj Milorada Dodika iz Bjelorusije: ‘I nas Ukrajinci napadaju!‘

Bjeloruska protuzračna odbrana je iznad svog teritorija u petak, 9. augusta, uništila nekoliko objekata lansiranih iz Ukrajine, a najvjerojatnije je riječ o bespilotnim letjelicama, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u subotu, 10. augusta.

Prema Lukašenku, "desetak" objekata je narušilo bjeloruski zračni prostor u istočnoj Mogilevskoj oblasti na granici s Rusijom, zbog čega je Minsk svoje ratno zrakoplovstvo i protuzračnu odbranu stavio u stanje visoke pripravnosti.

"U 18.04 na visini od jednog i pol kilometra i s udaljenosti od 6,5 kilometara, protuzračne snage su uništile nekoliko ciljeva nad teritorijem Bjelorusije. Preko noći i ovog jutra traje potraga za onim što je uništeno", rekao je Lukašenko u snimku koji je objavila državna novinska agencija Belta.

Njemački policajci šokirani prizorom nakon teške nesreće na autocesti: 'Ovo još nikad nisam doživio'

Dodao je da su drugi objekti "prešli" u Rusiju te kasnije uništeni blizu ruskog grada Jaroslavlja.

Rusko ministarstvo odbrane je ranije u subotu, 10. augusta, objavilo da su ruske snage presrele šest dronova u Jaroslavskoj oblasti.

Šta se dešava u Rusiji možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak