Objavljeni detalji stravičnog ubistva koje je potreslo Ameriku

Radiosarajevo.ba
Objavljeni detalji stravičnog ubistva koje je potreslo Ameriku
Na dan kada je ubila svoje dvije kćeri nasred ceste, Christy Sheats obukla je ljubičastu haljinu i pozvala obitelj na sastanak u dnevnu sobu. Nakon toga počela je pucati po njima.

Obitelj je pobjegla na ulicu pred Christy, za koju prijatelji kažu da je bila privržena i ponosna majka. Suprug Jason spasio se bijegom u obližnju slijepu ulicu, ali kćeri nisu bile te sreće. Sedamnaestogodišnja Madison Sheats srušila se na ulici, gdje je i umrla od rana vrat i prsa, piše The Washington Post. Pet godina stariju Taylor Sheats, koja se trebala udati u ponedjeljak, majka je ustrijelila u glavu i torzo. Taylor je umrla u bolnici.

 

Nakon što je majka izvukla oružje, kćeri su panično zvale 911. Na objavljenim snimkama poziva čuje se jedna kćer kako preklinje majku: "Molim te! Oprosti mi! Molim te, nemoj pucati!". Drugi ženski glas se čuje kako viče: "Molim te, žao mi je. Molim te! Nemoj uperivati pištolj prema njoj!"

 

Većina poziva je gotovo nerazgovijetna, ali u jednom trenutku čuje se dublji glas, vjerojatno supruga Jasona, kako govori: "Obećajem ti, sve što želiš!". Snimka poziva je tu prekinuta.

 

(Upozoravamo čitatelje na uznemirujući sadržaj videa:)

 

 

 

Obitelj je pobjegla pred Christy, a obje kćeri su, ustrijeljene, pale na cestu. Susjed je čuo pucnjeve i zvao policiju. Rekao je da vidi ženu s pištoljem i da su dvije osobe pogođene. Susjedovo ime nije objavljeno radi njegove anonimnosti, ali detalji koje je prenio policiji tokom poziva u pomoć su ipak dospjeli u javnost.

 

Starija kćer bila je živa u trenutku kolabiranja na cesti, a njena majka ju je pokušala ponovno ustrijeliti, piše Index. Međutim, Christy je posjedovala samo malokalibarski revolver s pet metaka pa joj je ponestalo streljiva. Vratila se u kuću, napunila revolver, izišla na cestu i ponovno ustrijelila stariju kćer.

 

Nedugo nakon susjedovog poziva, policija je izašla na intervenciju i zatekli su Christy na cesti. Nakon što je odbila odložiti oružje, ubijena je jednim metkom u prsa.

 

CBS javlja kako je suprug Jason izjavio kako su on i Christy imali problema u braku i bili su pred razvodom. Christy je pokušala, otkrivaju američki mediji, i tri puta počiniti samoubistvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak