Bosanka Aldijana Januzi želi 50.000 eura odštete za ubijenog sina

Radiosarajevo.ba
Bosanka Aldijana Januzi želi 50.000 eura odštete za ubijenog sina
/ Foto: Bild

Pred Okružnim sudom u Potsdamu nastavljeno je suđenje Silviju S. za ubistvo i seksualno zlostavljanje dvojice dječaka.

Žrtve 33-godišnjeg monstruma su 6-godišnji Elias S. iz Potsdama i 4-godišnji Muhamed J., inače izbjeglica iz BiH.

Silvio S. je oteo Muhameda dok je dječak bio s majkom u berlinskoj socijalnoj kancelariji 1. oktobra prošle godine. Mališana je zadavio kaišom naredni dan nakon što ga je više puta seksulno zlostavljao. Kada je na osnovu snimaka kamere uhapšen Silvio S. je priznao da je ubio i Eliasa S. pet mjeseci ranije.

Na suđenju je policija izvijestila o bizarnim otkrićima u stanu ubice: Pronašli su poruke "vezanje djece", "djevojčice, dječaci, nož", "zaplijepiti usta", "napiti dijete".

Iz novina je milimetarskom preciznošću izrezivao glave djevojčica i tijela dječaka, na Ebayu kupovao dječije lutke, odjeću za princeze, kostim u obliku tigra, maske od lateksa, maske od kože... Policija je našla i snimke kako se Silvio u krevetu zadovoljava s dječijom lutkom. 

Bosanskohercegovačka državljanka Aldijana Januzi, majka ubijenog Muhameda, na suđenju je izjavila da želi 50.000 eura odštete od ubica njenog djeteta. Odštetu traži i Muhamedova 9-godišnja sestra koja je također svjedočila na sudu.

Suđenje se nastavlja, a presuda Silviju S. očekuje se krajem jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije