Nude dvije nagrade od 7.500 dolara za informaciju ko je zapalio džamiju

Radiosarajevo.ba
Nude dvije nagrade od 7.500 dolara za informaciju ko je zapalio džamiju

Bostonski odsjek Federalnog biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive saopćio danas da nudi nagradu za pomoć u rješavanju slučaja podmetanja požara.

Vlasti u američkoj saveznoj državi Connecticut ponudile su nagradu od 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i procesuiranja osobe koja je zapalila džamiju u gradu New Havenu, prenosi Tanjug.

Vatra je 12. maja oštetila dva sprata Dijanet džamije u New Havenu, a gradonačelnik je prošle sedmice izjavio da su vlasti pronašle dokaze da je zapaljivi uređaj ili materijal korišten za izazivanje ovog požara.

"Napad na vjersku instituciju - bilo koju religiju - podstaknut mržnjom je odvratan i užasan", rekao je Lamont na Twitteru.

Pored nagrade Federalnog birao (ATF) i država Connecticut preko Programa za prevenciju podmetanja požara nudi do 2.500 dolara za informacije koje vode do hapšenja i osude počinilaca, navodi agencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak