Novi život za žrtve Josefa Fritzla

Radiosarajevo.ba
Novi život za žrtve Josefa Fritzla

Nakon dvadeset i četiri godine zatočeništva i zlostavljanja kći Josefa Fritzla, Elisabeth Fritzl, svoj mir pronašla je u jednom selu kojeg u Austriji nazivaju Selo X. Porodićnu kuću Elisabeth i njezine porodice 24 sata dnevno nadgledaju nadzorne kamere, a selu se gotovo nitko ne smije ni približiti, piše Independent.

I fotograf koji je poslan da snimi ovo selo, zamoljen je da ode. Još uvijek nije poznato kako izgleda ova sada već 44-godišnja žena koja je 24 godine svoga života provela zatočena u podrumu svoje porodične kuće u Amstettenu.

Elisabeth je dobila i novi identitet, a s time i nadu u jedan novi život. Selo X u kojem sada živi nalazi se tek nekoliko kilometara udaljeno od obiteljske kuće u kojoj ju je godinama silovao njezin otac i napravio joj sedmero djece. Procjenjuje se da je tokom zatočeništva silovana tri tisuće puta.

Majka je posjećuje jednom tjedno

Samo troje od sedmero djece monstrum Josef Fritzl izvukao je iz podruma van te su život nastavili s njim i njegovom suprugom koja je tvrdila da nije bila svjesna što se događa u njezinoj kući. Prijateljima i poznanicima je govorio kako je Elisabeth pobjegla u neku sektu i djecu ostavila njima.

Jedno od djece naposljetku je zbog problema s disanjem i umrlo, pošto ga je Josef odbijao odvesti liječniku. No, velika i strašna tajna razotkrivena je kada se razboljela 19-godišnja Elisabethina kći Kerstin. Liječnici su postali sumnjičavi kada ju je Josef doveo na pregled te čitav slučaj prijavili policiji.

Elisabeth i njezina djeca slobodni su od zatočeništva već dvije godine. 73-godišnji monstrum Fritzl prije godinu dana proglašen je krivim za silovanje, zarobljavanje i ubojstvo. Elisabeth danas živim normalnim životom. Financijskih problema nemaju jer ih podupire austrijska vlada.

Njezina majka Rosemarie napustila je njihov obiteljski dom prije godinu i pol dana. Živi od onoga što zaradi izrađujući torbice i slikajući cvijeće. Barem jedno tjedno posjeti Elisabeth i djecu.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak