Novi napad Ukrajine na Rusiju: Prisilili su ih na evakuaciju

0
Radiosarajevo.ba
Novi napad Ukrajine na Rusiju: Prisilili su ih na evakuaciju

Napadi ukrajinskim bespilotnim letjelicama izazvali su požar i prisilili na djelomičnu evakuaciju stanovnika u ruskoj regiji Tver, a dužnosnici su u srijedu rekli da je Kijev tokom noći gađao nekoliko zapadnih regija Rusije.

Olupina uništenog ukrajinskog drona izazvala je požar u gradu Toropetsu u zapadnom dijelu Tverske oblasti, rekao je Igor Rudenija, guverner regije koja se nalazi sjeverozapadno od Moskve u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Vatrogasci su pokušavali obuzdati vatru, rekao je Rudenija, ali nije rekao što gori. Ruske jedinice protuzračne obrane još uvijek pokušavaju odbiti "masivni napad dronova" iznad grada, dodao je.

BiH: Pronađeno tijelo rudara u jami

Prema izvješću državne novinske agencije RIA iz 2018. godine, Rusija je gradila arsenal za skladištenje projektila, streljiva i eksploziva u Toropetsu, gradu starom 1000 godina u kojemu živi nešto više od 11.000 stanovnika. Sedam ukrajinskih bespilotnih letjelica također je uništeno iznad zapadne regije Smolensk, rekao je na Telegramu Vasilij Anohin, guverner regije koja graniči s Bjelorusijom.

Još 14 bespilotnih letjelica oboreno je iznad regije Brjansk koja graniči s Ukrajinom, a nekoliko ih je uništeno iznad regija Oriol i Tula, rekli su guverneri tih regija. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća.

Kijev je ranije rekao da njegovi udari na Rusiju ciljaju vojnu, energetsku i prometnu infrastrukturu ključnu za ratne napore Moskve. Ruski dužnosnici rijetko otkrivaju puni razmjer štete nanesene ukrajinskim napadima. Kako je Ukrajina pojačala domaću proizvodnju bespilotnih letjelica u posljednje dvije godine, povećala je napade na ruski teritorij.

Ukrajinski najveći napad bespilotnim letjelicama u septembru bio je usmjeren na glavni grad Rusije, usmrtivši najmanje jednu osobu, uništivši kuće i prekinuvši letove u moskovskim zračnim lukama, piše Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak