Novi gaf Bidena na konferenciji sa Zelenskim: Dame i gospodo, predsjednik Putin!

1
Radiosarajevo.ba
Novi gaf Bidena na konferenciji sa Zelenskim: Dame i gospodo, predsjednik Putin!

Američki predsjednik Joe Biden slučajno je predstavio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kao "predsjednika Putina".

Lapsus je to koji će dodatno potaknuti zabrinutost oko njegove mentalne sposobnosti i vjerovatno dodatno ugroziti njegovu predsjedničku kampanju.

Biden je napravio grešku tokom ceremonije potpisivanja uz Zelenskog na posljednji dan NATO summita u Washingtonu. To se dogodilo samo sat vremena prije rijetke Bidenove press konferencije koja je nazvana "biti ili ne biti" za njegovu kampanju, jer sve veći broj političkih saveznika i donatora poziva da se povuče iz utrke.

Napad na Ukrajinu: Rusija objavila da je prvi put koristila monstruoznu novu bombu

Biden Zelenskog predstavio kao "predsjednika Putina"

Zaključujući svoje uvodne riječi, Biden je predao riječ Zelenskom rekavši:

"Sada želim predati riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima toliko hrabrosti koliko i odlučnosti."

Biden je rekao: "Dame i gospodo, predsjednik Putin!" Zelenski je ostao u potpunom čudu nakon što ga je Biden nazvao imenom ruskog predsjednika protiv kojeg ratuje. 

Shvativši svoju grešku, Biden se ispravio i rekao: "Predsjednik Putin! Pobijedit ćemo predsjednika Putina. Predsjednik Zelenski. Tako sam fokusiran na pobjeđivanje Putina. Moramo se brinuti o tome. U svakom slučaju, gospodine predsjedniče..."

"Bolji sam," rekao je Zelenski, rukujući se s američkim predsjednikom.

George Clooney "bez dlake na jeziku": 'Joe Biden mora da se povuče'

"Vi ste puno bolji," uzvratio je Biden. 

Pogrešno Bidenovo nazivanje Zelenskog Putinom izazvalo je uzdahe u dvorani, prenosi Guardian

Bidenova press konferencija inicijalno je trebala započeti u 00:30 po našem vremenu, ali pomaknuta je za sat vremena.

S druge strane, press konferencija ukrajinskog predsjednika Zelenskog je otkazana. On se također trebao obratiti novinarima prošle noći. Razlog zasad nije objavljen. 

Biden je posljednjih dana pod intenzivnom pažnjom javnosti te suočen sa sumnjama, uključujući i članove Demokratske stranke, o svojim šansama za ponovni izbor nakon slabog i neuspješnog nastupa u debati krajem prošlog mjeseca protiv republikanskog kandidata i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Sjedinjene Američke Države najvažniji su partner Ukrajine u vojnoj pomoći usred rata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak