Najnovija informacija: Sud odbacio važan slučaj protiv Trumpa

5
Radiosarajevo.ba
Najnovija informacija: Sud odbacio važan slučaj protiv Trumpa

Federalna sutkinja koja nadgleda slučaj u kojem se bivši predsjednik Donald Trump optužuje za nepravilno postupanje sa osjetljivim vladinim dokumentima nakon što je napustio Bijelu kuću, odbacila je optužbe protiv njega i njegova dva suoptužena.

Okružna sutkinja SAD-a Aileen Cannon rekla je u nalogu od 93 stranice da je odobrila Trumpov zahtjev za odbacivanje optužnice na osnovu nezakonitog finansiranja i imenovanja specijalnog tužioca Jacka Smitha, koji je podigao optužbe protiv bivšeg predsjednika.

Bivši predsjednik se suočavao sa 40 optužbi koje su proistekle iz njegovog postupanja sa dokumentima označenim kao povjerljivi nakon napuštanja funkcije i navodnog ometanja istrage Ministarstva pravde.

Upozorenje Civilne zaštite za građane: Povećan je rizik od požara, evo šta uraditi ako uočite vatru

Odbacivanje slučaja predstavlja zapanjujući vikend za bivšeg predsjednika, koji je bio meta pokušaja atentata tokom skupa u okrugu Butler, Pennsylvania. Trump je rekao da mu je metak okrznuo uho dok se obraćao okupljenim pristalicama, javlja CBS.

Napadača, kojeg je FBI identificirao kao 20-godišnjeg Thomasa Matthewa Crooksa, ubila je Tajna služba.

Sve zanimljive informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak