Na Karavankama se čeka 12 sati: Haos na ulazu u Austriju iz pravca Slovenije

Radiosarajevo.ba
Na Karavankama se čeka 12 sati: Haos na ulazu u Austriju iz pravca Slovenije

Nova uredba o ulasku u Austriju važi tek jedan dan, ali već je prouzrokovala pravi haos na granici sa Slovenijom. Vlada je donijela uredbu da se prekontrolira svaki automobil koji ulazi u Austriju, a putnici testiraju na Covid-19.

Na Covid-19 provjeravaju se austrijski putnici koji se vraćaju iz rizičnih država, među kojima su Hrvatska, BiH, Srbija, no ekspresno se pregledavaju i popunjanjaju dokumente i oni koji su u tranzitu.

To je rezultiralo kolonama na Karavankama u kojima se čeka 12 sati. Da stvar bude gora, policajci i vojnici u misiji granične kontrole bili su nespremni jer su tek u subotu saznali za novi propis koji predviđa kontrolu svih vozila. Prema ORF-u, scene su bile haotične.

Bijes među putnicima je ogroman, mnogi prozivaju kancelara Sebastiana Kurza. Putnici su satima čekali bez hrane i vode, da bi tek krajem dana Crveni krst osigurao osvježenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak