Mladić iz BiH osuđen u Beču: Dvije godine zatvora zbog pucnjave iz vazdušne puške, podržavao ISIL

1
Radiosarajevo.ba
Mladić iz BiH osuđen u Beču: Dvije godine zatvora zbog pucnjave iz vazdušne puške, podržavao ISIL

Pred sudom u Beču danas je osuđen mladić (18) iz Bosne i Hercegovine koji je zajedno sa Austrijancem (17) u maju mjesecu pucao iz vazdušne puške kroz prozor bečkog stana u kojem živi.

Čak ni njegovo pokajanje na jučerašnjem ročištu nije imalo uticaja pa je tako dobio dvije godine zatvora. Istu zatvorsku kaznu dobio je i 17-godišnjak.

Inače, državljanin Bosne i Hercegovine (18) je samo dva dana prije tog majskog inicdenta osuđen zbog posjedovanja i promocije propagandnog materijala Islamske države. Iako je i tada osuđen na zatvorsku kaznu, to ga nije spriječilo da izazove incident koji je digao bečku policiju na noge. Tada je pogođen prolaznik, ali nije zadobio teže povrede.

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Inače, na ovom suđenju, koje je trajalo svega dva dana, njima se sudilo za terorističko udruživanje, pokušaj nanošenja teških tjelesnih povreda i kršnje Zakona o naoružanju. Državljanin BiH juče je rekao da žali zbog svega te da on apsolutno ne podržava IS.

"Tada nisam znao šta je dobro, a šta loše. Bio sam zbunjen", rekao je on, dodavši da ima kćerkicu i da ne želi da ga više povezuju sa IS.

Mladić iz BiH, koji je u Beču pucao iz vazdušne puške, osuđeni simpatizer ISIL-a

Inače, kako se moglo čuti tokom suđenja, njih dvojica su vazdušne puške kupili u Češkoj Republici.

S druge strane,  17-godišnjak je, pored osuđujuće presude, odmah upućen u forenzički terapeutski centar jer su vještaci tokom suđenja izjavili da je on "posebno opasan", pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak