Merkel kritikovala njemačku borbu protiv pandemije: Situacija je dramatična...

0
Fena
Merkel kritikovala njemačku borbu protiv pandemije: Situacija je dramatična...

Vršiteljica dužnosti njemačkog kancelara Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak da država ne čini dovoljno u suočavanju s rastućim valom zaraza od koronavirusa, dok su medicinski radnici upozorili da se bolnice u nekim regijama već bore da smjste povećani broj pacijenata

"U krajnje smo dramatičnoj situaciji. Mjere koje trenutno primjenjujemo nisu dovoljne - izjavila je Merkel, sudeći po izvorima sa sastanka stranačkog čelništva u Berlinu.

"Zatekli smo se u situaciji koja je nadmašila sve kroz šta smo prolazili ranije. Prema njenim riječima, trenutna ograničenja uvedena nevakcinisanim ljudima neće biti dovoljna da suzbiju širenje virusa", dodala je.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Merkel je ukazala na brojke novozaraženih, koje se udvostručuju svakih 12 dana u zemlji.

Uprkos urgentnosti situacije, vlada kancelarke Merkel suzdržava se od svake drastične akcije zahvaljujući činjenici da djeluje u svojstvu prelazne administracije nakon izbora održanih u septembru, prenosi dpa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak