Macron: 'Želim da Ukrajina počne sa pregovorima o pristupanju Europskoj uniji..'

0
Radiosarajevo.ba
Macron: 'Želim da Ukrajina počne sa pregovorima o pristupanju Europskoj uniji..'

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da želi da pregovori o pristupanju Ukrajine Europskoj uniji počnu 'do kraja mjeseca'.

Macron je dodao i da je zahtjev za slanje francuskih instruktora kako bi obučavali ukrajinske vojnike u njihovoj domovini legitiman.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte dočekali su ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovu suprugu Olenu Zelensku u Elizejskoj palati u Parizu u petak.

Iranski bliski saveznik, omiljen u narodu, preuzima vodstvo Hezbollaha? Ko je Hashem Safieddine?

Sastanak se dogodio dan nakon što je Macron najavio da će Francuska Ukrajini pružiti svoje borbene avione Mirage kako bi pomogla u odbrani zemlje od ruske agresije, objavio je Euronews.

Zelenski je također bio u Francuskoj kako bi tražio dodatnu pomoć sa Zapada dok se njegove snage bore da odbiju ruski napad blizu istočnog grada Harkiva, u ratu koji je postao najveći sukob u Evropi od Drugog svjetskog rata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak