Kralj Charles i kraljica Camilla hitno evakuisani zbog sigurnosne prijetnje

0
Radiosarajevo.ba
Kralj Charles i kraljica Camilla hitno evakuisani zbog sigurnosne prijetnje

Kralj Charles i kraljica Camilla su evakuisani danas, 15. jula, tokom njihove posjete Kanalskom otoku, te su odvedeni u obližnji hotel.

Nakon kratke pauze od oko 20 minuta, Kralj i Kraljica su vraćeni vani kako bi se sastali sa lokalnim školarcima prije nego što su dočekani kao gosti na čajanci.

Kraljevski izvor je izjavio: "Bilo je manjih problema koji su izazvali zabrinutost, ali istraga je pokazala da se radilo o lažnoj uzbuni. Sve potrebne mjere opreza su poduzete i program je nastavljen ubrzo nakon toga."

Uživo iz Varšave sa meča UEFA Superkupa: Real Madrid - Atalanta Bergamo 2:0

Eamon Fenlon, generalni direktor Jersey Dairy-a, je posluživao Kraljicu sladoledom iz kombija prije nego što je ona hitno evakuisana sa sajma. Gospodin Fenlon je rekao: "U jednom trenutku sam davao Kraljici sladoled i okrenuo se da uzmem jedan za sebe prije nego što smo trebali razgovarati. Ali kada sam se ponovo okrenuo, ona je već bila odvedena. Neki od prisutnih ljudi su mi rekli da se radilo o dronu, ali da li je to službeno potvrđeno, ne znam."

Matt Taylor, osnivač Jersey Sea Salt-a, razgovarao je sa Kraljem kada mu je prišao njegov zaštitar i rekao da mora odmah otići. Rekao je: "Kralj se zaustavio kod štanda i tada se pojavio njegov zaštitar i odveo ga je. Nije djelovao panično, ali je bio prilično ozbiljan. Samo su ga odveli", piše Mirror

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak