Koliko mladi u Njemačkoj znaju o klimatskim promjenama?

2
Radiosarajevo.ba
Koliko mladi u Njemačkoj znaju o klimatskim promjenama?

Oko 20 posto mladih od 12 do 19 godina u Njemačkoj nikada nije čulo za klimatske promjene, pokazalo je jedno istraživanje objavljeno u utorak.

Čak šestina ispitanika od 18 do 19 godina ne razumije taj termin, pokazalo je istraživanje Međunarodnog centralnog instituta. Koju školu pohađaju ispitanici imalo je samo mali uticaj na rezultat.

U anketi je učestvovalo skoro 1.500 učenika između 6 i 19 godina. Rezultati su pokazali da postoje i velike razlike u saznanjima o samim klimatskim promjenama.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Čak i u najstarijoj grupi ima učesnika kojima je izraz poznat, ali jedva da nešto znaju o uzrocima i posljedicama. Međutim, u grupi od 10 do 19 godina, 60 posto ispitanika ima dublje razumijevanje globalnog zagrijavanja.

Da će klimatske promjene uticati na njih u budućnosti reklo je 87 posto učesnika. Od anketiranih u starosnoj grupi od 10 i više godina, 64 posto je navelo da se boji globalnog zagrijavanja, piše dpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak