Kakve veze ima vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine sa 1,4 tone kokaina?

1
Radiosarajevo.ba
Kakve veze ima vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine sa 1,4 tone kokaina?

Nizozemska policija posljednja dva mjeseca istražuje seriju napada, eksplozija i otmica za koje vjeruje da su povezani sa krađom 1,4 tone kokaina.

Riječ je je krađi koja se desila 29. augusta kada su lažni policajci presresli kamion iz kojeg su uzeli 1,4 tone kokaina.

Ono što se nije znalo jeste da je za volanom kamiona bio državljanin Bosne i Hercegovine.

Disney čarolija u Narodnom pozorištu: Uskoro premijera baletne bajke 'Snjeguljica i sedam patuljaka'

Navodno, kada je došao na odredište, oni koji su trebali da preuzmu kokaina, su ga pretukli i unakazili. Neki mediji prenose da je šofer, zapravo, radio za obje strane. Mediji prenose da je on kontejner preuzeo u luci Antwerpen te ga je vozio na dogovorenu lokaciju.

Ukradeni kokain pripadama dvjema kriminalnim grupama, koje su stacionirane u Dubaiju, a čine ih Srbi, Albanci i Brazilci.

Kokain su, navodno, ukrali nizozemski kriminalci, koji su ga, u međuvremenu, već počeli da rasturaju po Nizozemskoj i Belgiji.

Ovo je dovelo do osvete i svojevrsnog rata među kriminalcima zbog čega je policija suočena sa skoro svakodnevnim napadima, eksplozijama i otmicama.

Zajedno sa nizozemskim kriminalcima u krađi kokaina su učestvovali i belgijski državljani. Neki od njih su uhapšeni, a kod jednog je pronađena uniforma nizozemskog policajca u koju je bio maskiran tokom zaustavljanja kamiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak