Najkrvaviji izbori u Meksiku: Došao na biračko mjesto i bacio ljudsku glavu

Radiosarajevo.ba
Najkrvaviji izbori u Meksiku: Došao na biračko mjesto i bacio ljudsku glavu

Nepoznati muškarac u nedjelju je bacio odsječenu ljudsku glavu na glasačkom mjestu u pograničnom gradu Tijuani, a u blizini su pronađene plastične vrećice pune dijelova tijela, dok Meksikanci širom zemlje glasaju na izborima.

Vlasti su priopćile da je muškarac pobjegao i da su na tom području pronašli plastične vrećice s ljudskim ostacima i odsječenim rukama.

Nije jasno koja je poruka tog čina i kako bi trebala utjecati na nedjeljne izbore, prenosi Hina.

No, analitičari kažu da se većina izbornog nasilja obično događa na općinskoj razini, gdje bande nastoje utjecati na izbore u nadi da će osigurati veću kontrolu nad trgovinom drogom i drugim kriminalnim poslovima.

Erik Ulises Ramirez, kandidat ljevičarske oporbene stranke Građanski pokret koji je preživio pokušaj atentata prošlog mjeseca u Coculi, rekao je da su dva njegova saveznika oteta, pretučena i puštena u nedjelju.

Meksikanci su u nedjelju izašli na birališta na parlamentarnim i lokalnim izborima, koji predstavljaju test na sredini mandata predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora.

A ova je izborna kampanja bila jedna od najkrvavijih u novijoj povijesti Meksika. Konzultantska kuća Etellekt izvijestila je da je ubijeno 97 političara, a 935 napadnuto.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak