Izraelci objavili snimak početka kopnene invazije na Liban

1
Radiosarajevo.ba
Izraelci objavili snimak početka kopnene invazije na Liban

Video koji je objavila izraelska vojska potvrđuje da je dio izraelskih snaga djelovao u Libanu i prije nego što je sinoć započela kopnena ofanziva, javlja BBC.

Snimak prikazuje zapovjednika elitne jedinice Egoz, koja je izvorno osnovana za borbu protiv Hezbollaha, kako se tokom noći obraća svojim vojnicima.

Govoreći na hebrejskom, on kaže da je vojska dosad provodila "niskoprofilne operacije" unutar Libana, a da sada počinju kopneni manevri.

Zukan Helez se sastao s novim šefom Delegacije EU: Naglasak na procesu integracija

Čini se da je to prva potvrda nečega o čemu se posljednjih dana naširoko govorilo - da je manji broj izraelskih vojnika već provodio operacije unutar Libanona prije početka kopnene invazije.

Podsjećamo, Izraelska vojska potvrdila je u utorak da je započela ograničene, lokalizirane i ciljane napade na ciljeve Hezbollaha u graničnom području južnog Libana.

Kopnena invazija na Liban: Izrael objavio šta mu je cilj

Kazali su da izraelske zračne snage i topništvo podržavaju kopnene snage preciznim udarima na vojne ciljeve, kao i da se mete nalaze u selima blizu granice i predstavljaju neposrednu prijetnju izraelskim zajednicama u sjevernom Izraelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak