Izrael proglasio generalnog sekretara UN-a nepoželjnom osobom: Ne zaslužuje da kroči na našu zemlju

7
Radiosarajevo.ba
Izrael proglasio generalnog sekretara UN-a nepoželjnom osobom: Ne zaslužuje da kroči na našu zemlju

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz saopćio je u srijedu, 2. oktobra, da je zabranio generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterresu ulazak u zemlju.

Israel Katz je na profilu na društvenoj mreži X napisao:

"Danas sam proglasio generalnog sekretara UN-a Antonia Guterresa nepoželjnom osobom u Izraelu i zabranio mu ulazak u zemlju.

Lijepe vijesti iz kompanije Rad: Potpisan ugovor vrijedan 426.000 KM, stiže 500 novih kontejnera

Svako ko ne može nedvosmisleno osuditi zločinački napad Irana na Izrael, kao što je učinila gotovo svaka zemlja na svijetu, ne zaslužuje da kroči na izraelsku zemlju.

Ovo je generalni sekretar koji još uvijek nije osudio masakr i seksualne zločine koje su počinili ubice iz Hamasa 7. oktobra, niti je pokrenuo bilo kakve napore da ih proglasi terorističkom organizacijom.

Generalni sekretar koji pruža podršku teroristima, silovateljima i ubicama iz Hamasa, Hezbollaha, Huta, a sada i Irana – matične tačke globalnog terora – bit će zapamćen kao mrlja u istoriji UN-a.

Izrael će nastaviti da brani svoje građane i očuva svoju nacionalnu dignitet, sa ili bez Antonija Guterresa", napisao je Katz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak