Italija: Zaplijenjeno rekordnih 2,7 tona kokaina u vrijednosti od 800 miliona eura

0
AA
Italija: Zaplijenjeno rekordnih 2,7 tona kokaina u vrijednosti od 800 miliona eura

Italijanska policija zaplijenila je u utorak rekordnih 2,7 tona izuzetno čistog kokaina u vrijednosti od 800 miliona eura u južnoj luci Gioia Tauro.

Guardia di Finanza, italijanska agencija za provođenje zakona pri Ministarstvu finansija, saopštila je da je pronašla narkotike skrivene u dva kontejnera sa 78 tona banana iz ekvadorske luke Guayaquil.

Krajnja destinacija droge bila je Armenija, gdje je trebalo da stigne preko gruzijske luke Batumi.

Električni superautomobili: Mate Rimac prodao 50 Nevera

"Pronalazak droge omogućen je nakon opsežnih obavještajnih podataka i stalnog praćenja komercijalnih ruta od Južne Amerike do Crnog mora, koji prolaze kroz kalabrijsku luku (Gioia Tauro)", dodaje se u saopštenju.

Italijanske vlasti procjenjuju da bi prihod od prodaje zaplijenjenog kokaina iznosio oko 800 miliona eura (1.566 miliona KM).

Ova velika zapljena uslijedila je nakon nekoliko policijskih operacija u posljednjih nekoliko dana u kojima je pronađeno još 600 kilograma kokaina s brodova koji su dolazili iz Ekvadora. Droga je bila namijenjena Hrvatskoj, Grčkoj i Gruziji.

Vlasti su saopštile da su zaplijenile oko 37 tona kokaina u luci Gioia Tauro od početka 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak