Iranski glavni komandant: 'Izrael je entitet nastao iz terorizma. Kada dobiju odgovor, shvatit će'

2
Radiosarajevo.ba
Iranski glavni komandant: 'Izrael je entitet nastao iz terorizma. Kada dobiju odgovor, shvatit će'

Glavni komandant Iranske garde Islamske revolucije (IRGC) naziva izraelski režim entitetom koji je nastao iz terorizma, rekavši da će režim postati žrtva vlastitih prijestupa.

"Zionistički režim je rođen u kolijevci terorizma i nema nijedan od elemenata koji čine naciju", rekao je general-major Hossein Salami tokom događaja održanog u glavnom gradu Teheranu povodom Dana nacionalnih novinara u ponedjeljak.

Komandant je mislio na stvaranje režima u regiji Zapadne Azije 1948. godine, koje je uslijedilo nakon raseljavanja stotina hiljada Palestinaca u ratu koji je u velikoj mjeri podržan od strane zapadnih zemalja.

Posjetili smo Zaostrog: Evo kako se kreću cijene smještaja, hrane, kafe...

Od te godine, režim se svakodnevno upušta u aktove terora protiv regionalnih naroda kao sredstvo za borbu protiv otpora njegovom nasilnom postojanju i širenje područja pod njegovom okupacijom.

'Vrtlog vatre'

Salami je uporedio ponavljane smrtonosne akte izraelskog režima s 'samostalno stvorenim vrtlogom vatre' koji je okružio režim.

Naveo je neke od primjera agresije kao što su ubistva iranskih nuklearnih naučnika i nedavno ubistvo Ismaila Haniyeha, političkog vođe palestinskog otpora Hamas, u Teheranu.

"Misle da će ovim mjerama uspjeti produžiti svoje preživljavanje."

"Ove [zločine] su, međutim, jame koje su sami (Izraelci) iskopali i postupno će se sami zakopati," rekao je Salami, dodajući, "Kada dobiju snažan odgovor, shvatit će da su napravili još jednu grešku u procjeni."

Ove izjave odražavaju stavove koje je iznio ajatolah Seyyed Ali Khamenei nakon Haniyehovog ubistva, tokom kojeg je vođa Islamske revolucije upozorio na 'strogi odgovor' na taj zločin i ponovio dužnost Islamske Republike da osveti krv vođe otpora, javlja PressTV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak