Indija: Prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih koronavirusom

0
Fena
Indija: Prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih koronavirusom

Indija je danas zabilježila 4.435 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći jednodnevni skok u 163 dana (pet mjeseci i 13 dana), dok je broj aktivnih slučajeva porastao na 23.091, prema podacima ministarstva, javlja indijska agencija PTI.

Dana 25. septembra prošle godine zabilježeno je ukupno 4.777 slučajeva, a sa novim slučajevima, broj zaraženih koronavirusom u Indiji popeo se na 4,47 miliona. Broj umrlih porastao je na 530.916, javlja PTI.

Četiri smrtna slučaja prijavljena su iz Maharaštre; po jedan smrtni slučaj je prijavljen iz Chhattisgarha, Delhija, Gudžarata, Haryane, Karnatake, Puducherryja i Radžastana; a četiri iz Kerale.

Evropske države započinju nadlijetanje BiH radi posmatranja potencijalnih vojnih aktivnosti

Nacionalna stopa oporavka od koronavirusa zabilježena je na 98,76 posto, navodi se na web stranici ministarstva zdravlja.

Dnevna stopa pozitivnosti zabilježena je od 3,38 posto, a sedmična stopa pozitivnosti od 2,79 posto, a stopa smrtnosti iznosi 1,19 posto.

Prema web stranici ministarstva, do sada je u okviru akcije vakcinacije u cijeloj zemlji primijenjeno 220,66 miliona doza vakcine koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak