Incident u Parizu pred zatvaranje Olimpijskih igara: Hitno evakuisan Ajfelov toranj

2
Anadolija
Incident u Parizu pred zatvaranje Olimpijskih igara: Hitno evakuisan Ajfelov toranj

Francuska policija evakuisala je područje oko Ajfelovog tornja nakon što je primjećen muškarac kako se penje na parisku znamenitost nekoliko sati prije ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u nedjelju.

Čovjek bez majice je viđen kako se penje po tornju visokom 330 metara u popodnevnim satima. Nejasno je odakle je započeo uspon, ali je primijećen iznad olimpijskih prstenova koji krase drugi dio spomenika.

Policija je posjetioce evakuisala oko 15 sati. Nekim posjetiocima koji su bili nakratko zaključani na drugom spratu dozvoljeno je da izađu oko 30 minuta kasnije.

Lijepa priča: Beskućnik vratio novčanik pun para pa zauzvrat dobio stan

Ne očekuje se da će Ajfelov toranj biti dio ceremonije zatvaranja, koja treba da počne na Stade de France u sjevernom predgrađu Saint-Denis u 21 sat.

Više od 30.000 policajaca raspoređeno je u nedjelju u Parizu. Francuski ministar unutrašnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da će oko 3.000 policajaca biti oko Stade de Francea, a 20.000 policajaca i drugog sigurnosnog osoblja u Parizu i oblasti Saint-Denis kako bi se osigurala sigurnost posljednjeg dana Olimpijskih igara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak