Francuska: Vlada traži od policije zabranu demonstracija krajnje desnice

0
FENA
Francuska: Vlada traži od policije zabranu demonstracija krajnje desnice

Francuski ministar unutrašnjih poslova izjavio je u utorak da je zatražio od lokalnih prefekta da zabrane sve ultradesničarske demonstracije nakon što su vlasti kritikovane što su dozvolile marš ekstremno desničarskih aktivista u Parizu tokom vikenda.

"Pustit ćemo da sudovi odluče da li sudska praksa dozvoljava te demonstracije", poručio je Gerald Darmanin Narodnoj skupštini.

Skup ekstremista krajnje desnice obučenih u crno u subotu izazvao je kritike u vrijeme kada su vlasti obuzdavale ljude koji lupaju loncima i tavama i vrebaju članove vlade u protestima protiv penzione reforme predsjednika Emmanuela Macrona koja podiže starosnu granicu za odlazak u penziju za dvije godine na 64 godine.

Jusuf Trbić upitao Ljubišu Petrovića: Ubistva, silovanja, logori - to su herojstva koja slavite?

U subotu je u Parizu nekoliko stotina muškaraca iz krajnje desničarskih grupa marširalo sa zastavama i uzvikujući parole u znak sjećanja na smrt ekstremnog desničarskog aktiviste Sebastiena Deyzieua 1994. godine, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak