Fotograf zabilježio nevjerovatan trenutak: Snimio metak koji je prošao pored glave Trumpa?

7
Radiosarajevo.ba
Fotograf zabilježio nevjerovatan trenutak: Snimio metak koji je prošao pored glave Trumpa?

U dokumentovanju predizbornog skupa u Pensilvaniji u subotu popodne koji se pretvorio u pokušaj ubistva bivšeg predsjednika, Doug Mills, iskusni fotograf New York Timesa, čini se da je snimio sliku metka koji je prošao pored glave bivšeg predsjednika Donalda J. Trumpa.

To je procjena Michaela Harrigana, penzionisanog F.B.I. specijalnog agenta koji je proveo 22 godine u birou.

"Apsolutno bi mogao da prikazuje pomeranje vazduha usled projektila", rekao je gospodin Harigan u intervjuu u subotu uvečer nakon pregleda slika visoke rezolucije koje je gospodin Mills podnio sa skupa. "Čini se da je ugao malo nizak da mu je prošao kroz uho, ali nije nemoguće ako je napadač ispalio više metaka."

Meteorolozi objavili prognozu do 31. jula: Evo kad konačno dolazi osjetno osvježenje

Jednostavna balistička matematika je pokazala da je moguće uhvatiti metak kao što je gospodin Mills vjerovatno učinio na fotografiji, rekao je gospodin Harrigan.

Gospodin Mills je koristio Sony digitalni fotoaparat sposoban da snima slike brzinom do 30 kadrova u sekundi. Snimio je ove fotografije brzinom zatvarača od 1/8000 sekunde - izuzetno brzo po industrijskim standardima.

Sve zanimljive informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak