Eksplozije u Libanu: Izrael potvrdio - 'mi smo napali Bejrut'

14
Radiosarajevo.ba
Eksplozije u Libanu: Izrael potvrdio - 'mi smo napali Bejrut'

U al-Dahiehu, južnom predgrađu libanske prijestolnice Bejruta, došlo je upravo do nekoliko eksplozija. Lokalni mediji, te Al Jazeera javljaju da je riječ o izraelskom napadu.

Inače, u Bejrutu je već danima napeto jer se očekivao izraelski napad u znak odmazde za napad na Golansku visoravan (koja je pod izraelskom okupacijom) u kojem je ubijeno 12 mladih osoba koji su stradali dok su igrali fudbal na igralištu. Izrael i SAD su za napad okrivili Hezbolah. Hezbolah je odbacio odgovornost.

Liban se pripremao za ovaj odgovor. Ranije danas, 30. jula, visokorangirani dužnosnik Hezbollaha rekao je da će Hezbollah odgovoriti, bez obzira na to kakav udar Izrael izvede. Odgovor Hezbollaha odredit će putanju sukoba koji je sada u svojih 10 mjeseci, potaknut ratom u Gazi, i koji je uglavnom ograničen na granično područje.

Dirljiv gest u Sarajevu: Malena ekipa prodajom limunade prikupila 1.406 KM i donirali za dječicu G.

Izraelska vojska je u međuvremenu potvrdila da je izvela napad na Bejrut, ciljajući zapovjednika Hezbollaha za kojeg kaže da je odgovoran za napad na Golansku visoravan.

Zračne snage zemlje okrivile su ovu militantnu skupinu - koju podržava Iran - za subotnji napad na grad Druza Majdal Shams, ali Hezbollah je odlučno zanijekao bilo kakvu umiješanost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak