Dva europska lidera daju naslutiti skori dogovor s Putinom o Ukrajini? 'Sutra očekujem neku naznaku'

1
Radiosarajevo.ba
Dva europska lidera daju naslutiti skori dogovor s Putinom o Ukrajini? 'Sutra očekujem neku naznaku'

Njemački kancelar Olaf Scholz poručio je u srijedu da Berlin želi istražiti načine kako bi se okončao rat u Ukrajini te je pritom nagovijestio mogućnost pregovora s Moskvom. Naglasio je, ipak, da se svi napori u postizanju rješenja sukoba moraju dogoditi u suradnji s vlastima u Kijevu.

"Uz jasnu potporu Ukrajini, vrijeme je da učinimo sve što možemo da istražimo kako možemo doći do situacije u kojoj se ovaj rat neće nastaviti beskonačno", rekao je Scholz u obraćanju njemačkom parlamentu, rekavši da je otvoren za razgovore koji uključuju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Kada nas pitaju hoćemo li razgovarati i s ruskim čelnikom, mi odgovorio: 'Da, o tome se radi'," rekao je Scholz.

Zlatko Lagumdžija osudio postupke Christiana Schmidta: "Postao je kao Vegeta, miješa se u sve živo"

Njemački kancelar je dodao da se "odluke nikada neće donositi bez konsultacija s Ukrajinom i dogovora s bliski partnerima".

Scholz je novi prijedlog iznio na dan kada je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski predstavio svoj dugoočekivani "plan pobjede" u borbi protiv Rusije, u kojemu se odbijaju svi teritorijalni ustupci i poziva Zapad na veću potporu.

S druge strane, slovački premijer Robert Fico izjavio je u srijedu kako smatra da postoji velika vjerojatnost da će rat u Ukrajini uskoro završiti, prenosi agencija TASR.

Istaknuo je to prije odlaska na summit EU-a na kojemu će Zelenski predstaviti 'plan za pobjedu', javlja Jutarnji.

"Velika je vjerojatnost da će rat u Ukrajini završiti u kratkom roku. Sutra očekujem neku naznaku u tom smislu, jer se iznenada pojavila tema o pozivu Ukrajini da se priključi NATO-u", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak