Državljaninu BiH sudi se zbog napada na belgijske policajce: Otkidao komade zida u ćeliji?!

0
Radiosarajevo.ba
Državljaninu BiH sudi se zbog napada na belgijske policajce: Otkidao komade zida u ćeliji?!

Državljanin BiH i njegova supruga pojavili su se u srijedu u sudu u belgijskom gradu Kortrijk, gdje im se sudi zbog napada na policajce tokom intervencije u oktobru 2022. godine.

Naime, 30. oktobra 2022. godine policija je dobila poziv zbog porodičnog nasilja u mjestu Izegem, da bi ih ovaj bračni par napao. Muškarac je navodno podivljao kada ih je vidio, a žena je, pokušavajući da pomogne suprugu, počela policajce da grebe po licu.

Kada su pokušali da ga obuzdaju i stave u vozilo, ona je ponovo krenula na policajce, ali ovaj put je policajku udarila u stomak, zbog čega je ona završila na bolovanju. Navodno, policajka je zadobila i nekoliko šavova na licu.

Vlada KS će izdvojiti 8.500.000 KM za realizaciju plana Zlatka Mijatovića

Kada su ih konačno uspjeli prebaciti do policijske stanice, ispostavilo se da se nisu smirili, pa su ih nastavili obuzdavati u stanici. O tome u kakvom stanju su bili oboje svjedoči i to da je muškarac, nakon što je pritvoren, počeo da otkida komade zida u pritvorskoj ćeliji.

Inače, identitet muškarca se ne navodi, osim podatka da ima prijavljeno boravište u Bosni i Hercegovini.

Na sudu su se oboje branili da su bili pod uticajem alkohola.

Ukoliko budu osuđeni, on bi mogao dobiti šest, a ona osam mjeseci zatvora. Presuda je zakaza za 26. april, prenose Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak