Dramatične snimke poplava u gradu glamura i festivala: Bujica nosila automobile glavnim ulicama

0
Radiosarajevo.ba
Dramatične snimke poplava u gradu glamura i festivala: Bujica nosila automobile glavnim ulicama

Poplavljene ulice Cannesa nakon obilnih padavina u ponedjeljak, 23. septembra, dok je francuska meteorološka služba, Meteo France, izdala žuto upozorenje za grmljavinske oluje i poplave.

Grad na Francuskoj rivijeri poznat po filmskom festivalu je popularna destinacija za odmor brojnih poznatih ličnosti, a snimke bujice koja nosi auta ulicama niz Boulevard de la Republique u centru Cannesa su obišle svijet.

Gradonačelnik Cannesa, David Lisnard, rekao je da nije bio unaprijed obaviješten o poplavama, ali da je krizna jedinica aktivirana rano u ponedjeljak ujutro.

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

"Na našem području su u toku jake oluje, povremeno praćene gradom", navedeno je od strane lokalnih vlasti na društvenoj mreži X, pozivajući sve da "budu informisani i oprezni kada putuju".

Prema lokalnim izvještajima, stanovnici Cannesa su dobili upozorenje putem SMS poruka da intenzitet oluje nije bio predviđen, te su pozvani da ostanu oprezni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak