Drama u Bernu: Muškarac sa eksplozivom uhapšen ispred švicarskog parlamenta

0
Anadolija
Drama u Bernu: Muškarac sa eksplozivom uhapšen ispred švicarskog parlamenta

Policija u glavnom gradu Švicarske, Bernu, evakuisala je u utorak zgradu parlamenta nakon što je muškarac u pancirnom prsluku uhapšen blizu jednog od ulaza, a prilikom kontrole otkriveno je da nosi eksploziv

Policija u Bernu saopštila je da su u ranim popodnevnim satima pripadnici snaga sigurnosti primijetili muškarca na južnom ulazu u zgradu parlamenta, "čiji su izgled i ponašanje bili sumnjivi".

"Tokom kontrole koja je uslijedila, brzim testom pronađen je eksploziv", saopštila je policija, ne navodeći više detalja.

Sudija spasio Tysona Furyja! Pogledajte kako je spriječen jedan od najvećih nokauta u boksu

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Osumnjičeni, čiji identitet nije poznat, podvrgnut je ispitivanju. Federalno tužilaštvo i policija pokrenuli su krivičnu istragu. Nije bilo neposrednih naznaka o mogućem motivu.

Policija je nekoliko sati ogradila područje oko zgrade parlamenta i obližnjih ulica. Timovi su pregledali napušteni automobil, koji je doveden u vezu s osumnjičenim. 

Sigurnosne mjere su ukinute nakon što se ispostavilo da vozilo ne predstavlja nikakvu opasnost, navodi se u saopštenju policije. Švicarska je rijetko bilježila incidente s ekstremističkim nasiljem, ali je federalna policija redovno upozoravala na prijetnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak