Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

3
Radiosarajevo.ba
Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina
Foto: Fena / Ilustracija

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom stanu, u švicarskom gradu Oltenu, dok njegovo tijelo nije pronađeno decembra 2015. godine.

Odmah je utvrđeno da je ubijen. Međutim, njegovo ubistvo je godinama bila zagonetka za istražioce, pa je tako decembra, 2016. ponuđena i nagrada od 10.000 švicarskih franaka za informaciju koja bi rasvijetlila slučaj. Međutim, ništa nije dalo rezultate i inspektori su i dalje tapkali u mjestu.

Tek nakon što su pokrenuli istragu koju su sproveli policajci na tajnom zadatku, uspjelo se ući u trag ubici. Kako prenose švicarski mediji, riječ je o 60-godišnjem Švicarcu, koji je juče osuđen na 10 godina robije.

Nakon ubistva u Banjoj Luci: Osumnjičeni Dalibor Mandić predat u nadležnost Tužilaštva

Nakon ubistva u Banjoj Luci: Osumnjičeni Dalibor Mandić predat u nadležnost Tužilaštva

Njemu se, pored ubistva, sudilo i za krađu, lažno predstavljanje, te ometanje policijskih službenika u radu, prenose Nezavisne.

Advokat osuđenog neposredno nakon presude najavio je žalbu. On i dalje traži oslobađujuću presudu za svog klijenta:

"Ne slažemo se sa presudom, niti sa obrazloženjem presude.Posebno želim naglasiti da se do dokaza došli policajci koji su bili na tajnom zadatku",  rekao je Reto Gaser, advokat osuđenog.

Bez obzira na to, za sud i javno tužilaštvo, bez sumnje je dokazano da je 60-godišnji Švicarac ubio Uletića tokom žučne rasprave. Navodno su se sukobili oko novca od droge, posebno što se znalo da Uletić radi sa narkoticima u Oltenu.

Eldina Uletić, snaha žrtve, u jednom od intervjua za švicarski Blick izjavila je da nije ništa znala za poslove sa drogom. Prema njenim riječima, Marko je u Švicarskoj živio 30 godina i bio je "draga osoba".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije