Donald Trump prozvao suparnicu: "Drugarica Kamala Harris će nas odvesti u treći svjetski rat"

10
Radiosarajevo.ba
Donald Trump prozvao suparnicu: "Drugarica Kamala Harris će nas odvesti u treći svjetski rat"

Bivši američki predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump u nedjelju, 25. augusta, izdao je oštro upozorenje, tvrdeći da vodstvo administracije predsjednika Joea Bidena, posebno potpredsjednice i demokratske predsjedničke kandidatkinje Kamale Harris, vodi SAD prema trećem svjetskom ratu, prenosi Newsweek.

"Kao pregovara za nas na Bliskom istoku? Bombe padaju na sve strane!", napisao je Trump na mreži Truth Social.

"Pospani Joe Biden spava na plaži u Californiji, zlobno prognan od strane demokrata, a drugarica Kamala ide na turneju sa svojim stvarno lošim izborom potpredsjednika. Ne želimo treći svjetski rat, ali idemo u tom smjeru.

Lijepa vijest: Pronađen Mehmed Baručić

"Neće biti budućnosti pod drugaricom Kamalom Harris jer će nas ona odvesti u treći nuklearni svjetski rat", napisao je ranije Trump.

Trumpove izjave dolaze usred eskalacije nasilja na Bliskom istoku i izmjene vatre između Izraela i Hezbollaha u Libanonu.

Trump oštro reagovao na govor Kamale Harris: "Ona je radikalni marksista"

Trump je više puta rekao da bi mogao riješiti rat u Ukrajini u roku od jednog dana i donijeti mir na Bliski istok ako pobijedi na izborima u novembru, ne iznoseći način na koji bi to učinio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak