Demonstracije pred početak samita G20

Radiosarajevo.ba
Demonstracije pred početak samita G20

Na hiljade policajaca raspoređeno je ulicama Londona u srijedu dok su demonstranti organizirali nekoliko skupova u finansijskoj četvrti Londona u znak protesta protiv svjetske ekonomske krize.

Više od sto demonstranata na biciklima počelo je s okupljanjem u kasnim jutarnjim satima pred sjedištem Engleske banke u finansijskoj četvrti glavnoga grada mašući transparentima na kojima je pislao "oni su ukrali naš novac", javio je AFP.

Na drugom transparentu pisalo je "Možemo li svrgnuti vladu? Da, možemo", aludirajući na slavni slogan "yes, we can" (da, mi možemo) iz kampanje predsjednika Baracka Obame, koji je došao u trodnevnu posjetu Londonu.

Više od 10.000 policajaca mobilizirano je u srijedu i četvrtak s ciljem da se suprodstave mnogobrojnim demonstracijama predviđenim u Londonu tokom samita, te da bi se pružila sigurnost mnogobrojnim zvaničnim delegacijama okupljenim ovom prilikom u glavnome britanskome gradu.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak