CNN otpustio tri radnika jer nisu bili vakcinisani protiv koronavirusa

0
Radiosarajevo.ba
CNN otpustio tri radnika jer nisu bili vakcinisani protiv koronavirusa

Američka medijska kuća CNNotpustila je troje zaposlenih koji su prekršili politiku kompanije dolaskom na posao nevakcinisani protiv COVID-19.

Jeff Zucker, predsjednik medijske kompanije, podsjetio je radnike u dopisu poslanom u četvrtak, kako su vakcine obavezne za sve koji idu u kancelariju i idu na teren, piše The Guardian

"Da budem jasan - mi imamo politiku nulte tolerancije po tom pitanju", izjavio je Zucker.

Većina ureda CNN -a već je otvorena na dobrovoljnoj osnovi, a Zucker je rekao da se vratilo više od trećine radnika. Dokaz o cijepljenju ostavljen je sistemu časti, rekao je, ali to bi se moglo promijeniti u narednim sedmicama.

Čelnik CNN -a rekao je da će maske biti potrebne u uredima u Atlanti, Washingtonu i Los Angelesu kada ljudi ne jedu, ne piju ili u zatvorenom privatnom prostoru. 

U dopisu CNN-a također se navodi da će planirani povratak cijele kompanije u ured biti odložen barem početkom do sredine oktobra. I druge medijske kuće donijele su slične odluke zbog porasta broja slučajeva COVID-a.

U Silicijskoj dolini, Google, Facebook i Uber nedavno su najavili obavezne vakcinacije za one koji se vraćaju u ured, dok su New York City i Kalifornija krenuli zahtijevati da svi vladini radnici budu cijepljeni ili da se podvrgnu redovnim testiranjima.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak