Brian Walshe u novim problemima: Blokirani su mu bankovni računi

0
Hina
Brian Walshe u novim problemima: Blokirani su mu bankovni računi

Savezni tužitelji zaplijenili su dva bankovna računa koji su povezani s Brianom Walsheom u vezi s njegovim slučajem krivotvorine umjetnina Andyja Warhola.

Walshe je u martu optužen zbog ubistva supruge Ane, koja je nestala početkom godine.

Masovna potraga za 39-godišnjom Anom Walshe pokrenuta je nakon što je njen poslodavac prijavio nestanak 4. januara. Suprug je rekao istražiteljima da je posljednji put vidio kako odlazi iz njihove kuće u Cohassetu na poslovni put na Novu godinu.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Kupcu dao lažne slike

Ako bude osuđen za ubistvo svoje supruge, prijeti mu kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Inače, Brian Walshe je u aprilu 2021. priznao krivnju po jednoj tački optužnice za prevaru putem interneta, međudržavni prijevoz radi prevare i nezakonitu novčanu transakciju.

Navodno je uzeo dvije autentične "Slike u sjeni" Andyja Warhola, koje su bile u vlasništvu prijatelja u Južnoj Koreji, a zatim ih stavio na prodaju na eBayu. Tada je navodno kupcu dao lažne slike. Prema WCVB-ju, savezni tužitelji traže od suca dopuštenje za oduzimanje nešto manje od 9000 dolara s njegovog računa, piše Fox News.

Savezni sudac prethodno je odobrio nalog prema kojem Brian Walshe mora vratiti 225.000 dolara u gotovini, kao i predati originalne Warholove slike. Prema novom podnesku tužitelja, novac s novootkrivenih računa će se dodati izvornom nalogu za oduzimanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak