Bill Clinton na operacijskom stolu zbog srca

Radiosarajevo.ba
Bill Clinton na operacijskom stolu zbog srca

Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik Bill Clinton u četvrtak je primljen u bolnicu u New Yorku zbog bolova u grudnom košu, gdje je hitno podvrgnut kirurškom zahvatu, izvijestili su američki mediji.

"Clinton (63) je primljen u Presbiterijansku bolnicu u New Yorku nakon što je osjetio pritisak u grudnom košu", naveo je Douglas Band, savjetnik bivšeg predsjednika u pisanom priopćenju, prenosi CNN. "Nakon posjete svome kardiologu, podvrgnut je postupku ugradnje dva stenta u jednu od koronarnih arterija. Predsjednik Clinton je dobro raspoložen, i nastavit će s radom za svoju fondaciju te s humanitarnim naporima u Haitiju i dugoročnoj obnovi", istakao je Band.

Godine 2004., Clinton je podvrgnut ugradnji četiri srčana premosnice kako bi se oslobodile četiri blokirane arterije. MSNBC News je izvijestio da je američki državni sekretar Hillary Clinton na putu za New York, kako bi posjetila supruga u bolnici, te da je o svemu obaviještena i Bijela kuća.

Posljednjih je sedmica Bill Clinton, kao posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Haiti, bio stalno angažiran oko misije UN-a na Haitiju i pružanja pomoći stanovnicima te karipske države devastirane katastrofalnim potresom 12. januara.

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak