Benjamin Netanyahu popustio pod pritiskom: "Molim vas da mi oprostite"

7
Radiosarajevo.ba
Benjamin Netanyahu popustio pod pritiskom: "Molim vas da mi oprostite"

Benjamin Netanyahu suznih očiju se obratio izraelskoj javnosti u vanrednoj press-konferenciji, a razlog su talačke smrti.

Netanyahu je rekao da se Hamas neće izvući sa ubijanjem talaca i da će teroristička grupa platiti visoku cijenu, te da Izrael mora biti "kao jedno".

Premijer Benjamin Netanyahu uputio je rijetko izvinjenje porodicama talaca, ali je insistirao da neće popustiti po pitanju zadržavanja snaga IDF u Philadelphi koridoru, iako je upozoren da bi to moglo onemogućiti finaliziranje dogovora o povratku 101 zarobljenika u Gazi, prenosi NewsWeek.

Bursać: Vučić ujedinio sve Srbe - u bijedi, jadu čemeru, nacionalizmu na pogrešnoj strani povijesti

Hiljade ljudi okupilo se u ponedjeljak, 2.septembra, na groblju u Jerusalemu da oda počast Hershu Goldberg-Polinu (23), čije je lice postalo jedan od najprepoznatljivijih simbola talačke krize. 

Ožalošćeni su se okupili oko automobila dok je porodica napuštala svoj dom u Jerusalemu, a gomile, od kojih su mnogi istakli izraelske zastave ili obučeni u boje Goldberg-Polinovog omiljenog fudbalskog tima, stajali su pored glavne saobraćajnice u Jerusalemu dok je automobil krenuo ka groblju.

Počeo je štrajk: Izrael stao na jedan dan za spas taoca

Ožalošćeni su položili vijence u podnožje njegovog kovčega i otpjevali molitvu.

Mnogi u masi su izbili jecaji dok se njegova majka, Rachel Goldberg-Polin, opraštala od sina i rekla mu: "Konačno, konačno, konačno si slobodan!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak