Beba umrla nekoliko sati nakon što je otpuštena iz bolnice u Genovi: Imala je bolove u stomaku

0
Radiosarajevo.ba
Beba umrla nekoliko sati nakon što je otpuštena iz bolnice u Genovi: Imala je bolove u stomaku

Jednogodišnja djevojčica umrla je u nedjelju ujutru u Genovi nakon što je otpuštena iz bolnice Lavagna samo nekoliko sati ranije.

Djevojčicu su roditelji doveli u bolnicu popodne 5. oktobra i tražili medicinsku pomoć jer im je djelovalo kao da malena ima "problema s bolovima u stomaku", pišu italijanski mediji, uključujući Rai News.

Međutim, ljekari su odlučili da bebu i roditelje vrate kući jer su svi testovi bili dobri. Također, ona je po prijemu u bolnicu stavljena nekoliko sati pod nadzor, ali kako nije uočena nikakva prijetnja po život, djevojčica je otpuštena.

Nermin Bise uputio potresan apel: "U Buturović Polju je kataklizma. Molim vas pomozimo ljudima"

Međutim, malena je samo nekoliko sati kasnije preminula.

Sada roditelji traže da se uradi obdukcija i pronađe razlog zbog čega je djevojčica preminula nekoliko sati nakon pregleda.

"Djevojčica je stigla u hitnu pomoć Lavagna s gastrointeralnim simptomima. Podvrgnuta je tačnoj kliničkoj i anamnestičkoj procjeni, dobila je odgovarajuću terapiju. Nakon stabilnog stanja, otpuštena je kući", rekli su iz bolnice nakon tragedije.

Međutim, nakon pregleda, sutradan ujutru je djevojčici ponovo pozlilo. Iako je za transport bebe angažovan helikopter koji ju je prevezao u bolnicu, nažalost, bilo je kasno i djevojčica je umrla.

Uprava bolnice izrazila je saučešće porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak