Anonymousi tvrde da su srušili stranicu ruske obavještajne službe

0
Radiosarajevo.ba
Anonymousi tvrde da su srušili stranicu ruske obavještajne službe

Anonymousi su danas objavili kako su srušili više ruskih stranica u borbu protiv Putinove invazije na Ukrajinu te da su među njima i stranice ruske obavještajne službe FSB (nasljednik KGB-a) kao i stranice ruske vlade.

Na Twitteru su to objavili koristeći vojni izraz "Tango down", dodajući da su srušili još dvije stranice, analitički centar ruske vlade i ministarstvo sporta.

Također, objavili su i navodnu privatnu korespodenciju između Putina i njegovog ministra obrane Sergeja Šoiguija o planovima za sječu ukrajinskih šuma.

Komšić: Da sam na mjestu onih koji donose odluke u Srbiji, bio bi kosponzor rezolucije

Podsjetimo, Anonymousi su objavili rat Putinu već na samom početku njegove invazije na Ukrajinu, a prije par dana objavili su poruku posebno osmišljenu da dođe do ruskih građana, navodno ih pozivajući da ustanu protiv Putina i uklone ga s vlasti.

"Grupa The Anonymous službeno je u cyber-ratu protiv ruske vlade", objavili su na Twitter još 25. februara, prenosi Index.hr.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak