Amerika će vojno pomoći Izrael, na X.com se javio i Ivica Puljić: 'Pentagon šalje...'

8
Radiosarajevo.ba

Udarna grupa nosača američke mornarice krenula je prema istočnom Sredozemnom moru, rekao je američki ministar obrane Lloyd Austin, dok se Izrael priprema za veliku kopnenu kampanju protiv Hamasa u Gazi.

USS Gerald R. Ford, nosač aviona na nuklearni pogon, pratit će dvije druge klase ratnih brodova mornarice – razarači s navođenim projektilima i krstarice s navođenim projektilima.

SAD također poduzima korake za jačanje prisutnosti borbenih aviona u regiji, uključujući eskadrile F-35, F-15, F-16 i A-10.

Otkriveno šta piše u amandmanima na rezoluciju o genocidu u Srebrenici koje je usvojila Crna Gora

Nekoliko ovih letjelica poslano je na Bliski istok posljednjih mjeseci kao odgovor na agresiju iranskih snaga diljem regije, uključujući Siriju i Omanski zaljev.

Ovo vijest je potvrdio i na svom nalogu na X-u Ivica Puljić, poznati novinar.

Šta je Hezbollah i zašto su se pridružili Hamasu u ratu protiv Izraela?

"Breaking News: Američki ministar odbrane Lloyd Austin kaže da Pentagon, kao mjeru odvraćanja, šalje u Mediteran napadačku grupu brodova predvođenu nosačem aviona uz stavljanje Izraelcima na raspolaganje rezervno streljivo koje Amerikanci drže uskladišteno u Izraelu", napisao je Puljić, dugogodišnji novinar i dopisnik Al Jazeere Balkans iz Washingtona.

Sva najnovija dešavanja iz Izraela možete pratiti uživo na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minut na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak