Američka potpredsjednica Kamala Harris stigla u Južnu Koreju

1
Hina
Američka potpredsjednica Kamala Harris stigla u Južnu Koreju

Američka potpredsjednica Kamala Harris doputovala je u Južnu Koreju gdje će potvrditi snagu saveza Washingtona i Seula, dan nakon novih balističkih testova Sjeverne Koreje.

Avion Kamale Harris sletio je na aerodrom u Osanu, 70 kilometara južno od Seula, javio je novinar AFP-a.

Američka potpredsjednica stiže iz Tokija, gdje je nazočila pokopu bivšeg japanskog premijera Shinza Abea koji je ubijen dok je držao govor.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Sjeverna Koreja bi mogla imati nuklearni test između 16. oktobra i 7. novembra

Harris se treba sastati s južnokorejskim predsjednikom Yoon Suk-yeolom i posjetiti dobro utvrđenu razvojačenu zonu (DMZ) koja dijeli dvije Koreje.

Kamala Harris će s predsjednikom Yoonom razgovarati o dugogodišnjem sigurnosnom savezu dvije zemlje, o jačanju privredne i tehnološke saradnje te o nizu drugih regionalnih i svjetskih pitanja, saopćeno je iz njezina ureda.

Seul će izraziti svoju zabrinutost zbog novog zakona koji je potpisao američki predsjednik Joe Biden i kojim se ukidaju subvencije za električne automobile proizvedene izvan Sjedinjenih Država, što će pogoditi južnokorejske proizvođače poput Hyundaija i Kije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak