Sud BiH: Ramiću pet godina zatvora zbog dilanja droge

Radiosarajevo.ba
Sud BiH: Ramiću pet godina zatvora zbog dilanja droge
Sud BiH donio je drugostepenu presudu kojom je Sabro Ramić osuđen na kaznu zatvora od pet godina zbog krijumčarenja droge, dok mu je prvostepeno izrečena kazna zatvora od četiri godine.

Nakon sjednice vijeća Apelacionog odjeljenja na kojoj su razmotrene žalbe Tužilaštva BiH i odbrane, Sud je žalbu branioca odbio kao neosnovanu, dok je žalba Tužilaštva uvažena i prvostepena presuda od 12. novembra 2009. godine preinačena u dijelu odluke o krivičnoj sankciji.

Sud je saopštio da je, u okviru žalbenih navoda, Apelaciono vijeće preispitalo samo dio prvostepene presude koji se odnosi na izrečenu krivično-pravnu sankciju.

Apelaciono vijeće je utvrdilo da krivično-pravna sankcija, kazna zatvora od četiri godine, izrečena prvostepenom presudom nije dovoljna za ostvarenje svrhe kažnjavanja.

Zbog toga je uvažilo žalbu Tužilaštva i optuženom izreklo kaznu u trajanju od pet godina zatvora za koju smatra da je adekvatna težini krivičnog djela i krivičnoj odgovornosti optuženog.

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak