Srbija: Ministarstvo pravde uputit će zahtjev Španiji za izručenje Veselina Vlahovića

Radiosarajevo.ba
Srbija: Ministarstvo pravde uputit će zahtjev Španiji za izručenje Veselina Vlahovića
Ministarstvo pravde Srbije uputiće narednih dana zahtjev vlastima Španije za izručenje Veselina Vlahovića Batka koji je u Srbiji pravosnažno osuđen pred Okružnim sudom u Novom Sadu na sedam godina zatvora zbog ubistva.

Vlahović je uhapšen u gradu Altea u Španiji, a Nacionalni biro interpola u Beogradu potvrdu o njegovom hapšenju dobio je od španskih kolega, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu pravde Srbije.

Molba za izručenje Vlahovića biće podnijeta u roku koji je predviđen Evropskom konvencijom o ekstradiciji, rekli su u Ministarstvu pravde.

Izručenje Vlahovića - Batka zatražiće i Bosna i Hercegovina gdje je optužen za ratni zločin protiv civila, i Crna Gora, jer je pobjegao iz zatvora u Spužu u kome je izdržavao zatvorsku kaznu zbog nasilja i razbojništva.

Zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog na teritoriji BiH, protiv Vlahovića se vodi postupak i pred Višim sudom u Crnoj Gori, ranije je saopćilo crnogorsko Ministarstvo pravde.

fena/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak