Zirojević: 'Prisustvo crnogorskih zvaničnika na dan RS pokazuje promjene kursa Crne Gore prema BiH'

1
Radiosarajevo.ba
Zirojević: 'Prisustvo crnogorskih zvaničnika na dan RS pokazuje promjene kursa Crne Gore prema BiH'

Klub poslanika Socijaldemokrata će inicirati kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića na temu odnosa Vlade i resornog ministarstva u vezi sa prisustvom brojnih funkcionera iz Crne Gore, sa državnog i lokalnog nivoa obilježavanju neustavnog dana RS, poručio je na konferenciji za medije poslanik SD-a Nikola Zirojević.

"Proteklih dana, tokom neustavne proslave dana RS svjedočili smo da je istoj prisustvovao jedan dio poslanika, javnih funkcionera i političara koji su konstituenti vlasti u Crnoj Gori.

Štaviše, pomenutoj proslavi prisustvovao je i šef kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore, u njegovo ime, budući da je isti bio spriječen zbog porodičnih obaveza te izrazio žaljenje zbog neprisustvovanja pomenutom događaju" kazao je Zirojević.

Mladen Bosić: 'Ne treba sumnjati da će vladajuća većina u RS izaći na izbore'

Zirojević kaže da ovaj čin pokazuje da je došlo do promjene vanjskopolitičkog kursa Crne Gore.

"Ovim činom, nedvojbeno je poslata poruka sveukupnoj javnosti, javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i našim međunarodnim partnerima da je došlo do promjene vanjskopolitičkog kursa Crne Gore, barem kad je riječ o Bosni i Hercegovini, te da je Crna Gora usaglasila svoju vanjsku politiku prema BiH sa stavovima Rusije i Srbije", kazao je Zirojević.

Ćorović i dvije fotografije iz BiH: Mene bi bilo sramota da navijam za vrijednosti na lijevoj strani

Pokret Europa sad i premijer Milojko Spajić, prema njegovim riječima, mogu reagovati na ovakvo ponašanje i to su bili dužni da urade.

"Očekujemo da će inicijativa dobiti većinu. Potrebna su nam četiri poslanika u Odboru da bi se saslušanje održalo. Uopšte ne sumnjam da će ova inicijativa dobiti podršku, makar ova četiri poslanika", zaključio je Zirojević, javlja portalanalitika.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak