Zadarski aerodrom lažirao milionitu putnicu da se uliže Plenkoviću?

1
Radiosarajevo.ba
Zadarski aerodrom lažirao milionitu putnicu da se uliže Plenkoviću?

Zadarska zračna luka je jučer 23-godišnju Belgijku Julie Fisser, koja je sletjela na liniji Ryanaira FR6464 iz Bruxellesa, proglasila ovogodišnjom milionitom putnicom.

Djevojka je dobila prigodne poklone te dvije povratne karte prema odredištu prema svom izboru. No Julie nije milionita putnica Zračne luke Zadar.

Kako piše Zadarski.hr, milioniti putnik je neka druga osoba, a aerodrom je Belgijku nagradio jer se tada u Zadru nalazio premijer Hrvatske Andrej Plenković. Premijer se susreo sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem te je posjetio Studentski dom.

Koje je vrijeme Trebevićke žičare tokom majskih praznika: Niže cijene povratne karte

Uzbuna u Hrvatskoj zbog aerodroma u Trebinju: "Vojna baza Putina i Dodika?"

Zadarski.hr piše da se na službenoj internetskoj stranici zadarske zračne luke vidi podatak po kojem je do kraja septembra u Zemunik sletjelo 990.046 putnika. Zato se postavlja pitanje je li moguće da je u tri dana oktobra došlo još gotovo 10.000 gostiju. Valja istaknuti da se u oktobru broj letova i putnika tradicionalno smanjuje.

Novinari se jesu li izbor i doček 23-godišnje Fisser bili samo protokolarna predstava kojom su zadarski HDZ-ovci htjeli dodatno zadiviti svog šefa. Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić ne vidi problem u lažiranju milionitog putnika.

"Radi se o obilježavanju dolaska milionitog putnika, što je uvijek svojevrsno PR događanje. Je li to baš bio milioniti putnik? Ne, nije, ali mi smo to organizirali ovako i tu je sve u redu. Meni je, iskreno, jako drago što se sve to poklopilo s premijerovim dolaskom i ne vidim u tome neku veliku priču. Pa zar smo doček milionitog putnika trebali organizirati u nedjelju navečer, kad je stvarno dosegnuta ta brojka?" govori Klišmanić za Zadarski.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak